Tips för sommarens träning och aktiviteter

Sommaren är en härlig tid att träna. Man kan vara både ute och inne i behagliga temperaturer och det finns fler aktiviteter att syssla med än under vintermånaderna.

Så hur kan man hålla igång träningen under sommaren och ha roligt hela vägen?

Det allra första man ska göra är att köpa in sommarkläder. Träningskläderna man använder under vinterhalvåret är på tok för fodrade för att passa in i sommarvärmen. Ett av de mest varierande utbuden finns hos Sportamore, där hittar du från flera märken och i alla prisklasser. Köp linnen, shorts, skaljacka, byxor och en blandning av tajta och lössittande t-shirts för olika träningstillfällen. Det är alltid bra att ha fler än en av varje sort så man inte behöver tvätta kläder flera dagar i veckan.

När du väl har kläderna kan ingenting stoppa dig! Det är dags att hitta de bästa aktiviteterna att testa för att ha roligt och bli tränad på samma gång.

  • Sommarvandring – ta dig ut till en nationalpark och vandra i en helg. På vissa platser kan man tälta och i andra finns det stugor att hyra. Ta med rejält med packning och ett par bra skor. Varje nationalpark i Sverige har sina egna speciella egenskaper och saker som man måste se. I Skule nationalpark kan man bergsklättra och få världens utsikt utöver ett fantatsikt världsarv. Eller så kan man åka till Tresticklans nationalpark och vandra Halleleden eller få chansen att vandra omkring i ett vargrevir.
  • Vattensporter – skärgårdar och hamnstäder har ofta vattenskotrar som man kan hyra för att testa. Det låter kanske inte som träning, men tanken är att man ska åka vattenskidor bakom vattenskotern! Eller så kan man prova på surfing eller waterboard som också är roliga sporter.
  • Volleyboll – den perfekta sporten blandat med stort nöje där hela kompisgänget kan vara med!