Svenskarnas mest använda träningsformer

Vissa träningsformer blir ju naturligt mer populära än andra. Ibland är det en fråga om ren tillgänglighet och kostnaden av att börja med träningen. Andra gånger handlar det istället om hur stor del av befolkningen, unga och gamla båda, som kan säkert utföra den. Här är de mest populära träningsformerna i Sverige. Vi börjar med den mest populära och går nedåt.

1. Gång

Den gamla hederliga promenaden har visat sig vara den mest använda formen av motion i hela landet. Detta är något som de flesta, oavsett ålder kan ägna sig åt. Allt man behöver är ju ytterkläder och ett par skor som är bekväm att gå i. Och det är ju något majoriteten av oss ser till att skaffa även om vi inte tar regelbundna promenader.

2. Cykling

Cykling är något nästan alla av oss får lära oss när vi är yngre. Det har också visat sig vara något många av oss tar med till vuxen ålder av olika anledningar. I vårt miljömedvetna samhälle är ju cykeln ett klart överlägset fortskaffningsmedel på kortare avstånd, men det är också väldigt vanligt som en motionsform.

3. Löpning

Löpnings popularitet går periodvis upp och ned, men det är alltid en av de mest populära formerna i Sverige. Precis som gång är det lättillgängligt, men de flesta brukar föredra att skaffa lite mer anpassade skor och kläder när de väljer att syssla med löpning istället för bara gång.