Komma i form

För många är det en kamp att komma i form och för andra så går det hur lätt som helst. Vi är fullt medvetna om att om vi håller våra kroppar i trim så mår vi mycket bättre, men det kan vara lättare sagt än gjort. Här kommer några enkla bra tips för dig som vill komma i form men kanske tappat inspirationen.

Första tipset är att ta hjälp av andra, att peppa och inspirera varandra kan hjälpa till på vägen. Många gånger så hjälper en spark i baken för att man ska komma igång. Hur du tränar och vad du tränar är av mindre betydelse huvudsaken är att du kommer igång. Det kan vara svinjobbigt första gångerna men allt eftersom du bygger upp din kondition så går det lättare, ge inte upp utan kämpa för att hålla igång med din träning.

Motionscyklar kan vara ett bra alternativ att börja med då dessa är skonsam för kroppen och enkelt att köpa hem för att börja med att bygga kondition. Även gymmen är utrustade med dessa cyklar som du kan använda antingen ensam eller att du väljer någon gruppträning med cykel. Tipset är dock att vänta med gruppträning tills du börjat få upp flåset.

När du börjar känna att konditionen har förbättrats så kan du öka din träningsdos, tänk långsiktigt och låt det ta tid. Få in vanor som gör att det blir enkelt att gå och träna. Det ska inte vara besvärligt att träna utan du ska efter ett tag känna glädjen i din träning. Sätt upp egna mål som du känner är relevanta att uppnå och tänk på att du tränar för din egen skull och ingen annans.