Fotboll

Fotboll är en lagsport som är perfekt i en hel del avseenden. Du behöver egentligen bara en boll och ett relativt plant underlag för att njuta av vad som kommit att bli världens största sport.

Fotboll är en fantastisk sommarsport som passar de allra flesta, vare sig man valt att spela på en högre professionell nivå, eller bara gillar att lattja med polarna någon gång då och då, då tillfälle ges. Man behöver heller ingen direkt utrustning förutom en hygglig boll och en relativt bra fungerande yta för att komma igång. De flesta anser att det är roligare om man är några stycken när man spelar, men det går faktiskt även hur bra som helst att underhålla sig själv och bättra på bollkontrollen helt på egen hand.

Fotbollen – störst av alla sporter

Förmodligen är det detta som har gjort fotbollen till det den är idag, en massiv världssport, faktiskt den största av dem alla. Med små medel kan man enkelt få igång en rolig lek där väldigt många kan inkluderas på ett bra sätt, då man faktiskt inte behöver gå på för fullt med till exempel hård fysisk kontakt när man bara spelar för roligt. De allra flesta har någon gång i livet testat på sporten och därför är den också betydligt enklare att identifiera sig med och uppskatta när det kommer till att titta på när andra spelar.

Vi i Sverige har spelat fotboll sedan 1870-talet då sporten kom till oss via Storbritannien. Men det dröjde omkring 20 år innan man började organisera fotboll på riktigt. Det första svenska mästerskapet i fotboll spelades 1896 och vi har aldrig blickat bakåt sedan dess.

Engelska ligan speciellt populär i Sverige

Det stora intresset för fotboll har även lett till att det flitigt satsas på matcher i ligor världen över. I Sverige är den Engelska ligan speciellt populär och många vill därför ha stenkoll på utvecklingen. Att bara göra något så enkelt som att titta på oddsen för de olika matcherna kan ofta ge en väldigt bra inblick i hur laget uppfattas ligga enligt experter inom området.

Det är även rätt vanligt att de svenska fansen beger sig till England för att uppleva fotbollsmagin på nära håll. Om du själv planerar en sådan resa är det dock värt att nämna det faktum att det finns en hel del fotbollshuliganer i England. Tyvärr blir vårt råd att varsamt stoltsera med dina supporterprylar och hejaramsor, om ni ännu är oerfarna vad gäller den inhemska fotbollskulturen.