Forspaddling

Forspaddling är en av de sporter som ingår i vissa tävlingar inom Multisport. Detta då främst de tävlingar som sträcker sig över ett dygn eller fler. Här ska deltagarna paddla i en fors med en kanot, kanadensare eller kajak och ta sig från start till mål så fort som möjligt.

Ser man däremot utanför ramarna för forspaddling inom Multisport så finns flera olika grenar och inriktningar på sporten. I Freestyle är målet inte att komma fort till mål utan att göra så spektakulära konster under tiden man har på sig att visa upp sina kunskaper. Detta medan kanotslalom går ut på att ta sig genom en uppmarkerad bana (i forsen) så fort som möjligt. Detta är även en OS-gren.

Den gren som främst kan liknas med vad utövarna in multisport gör är Creeking. I dessa fall är det tekniskt riktigt svåra banor som utövarna ska ta sig igenom.

Ytterligare en gren inom forspaddling är Kajakcross. Här startar alla deltagare samtidigt och kan med hjälp av att preja motståndarna öka sina chanser att nå målet snabbast av alla.