Bygga ett hemmagym

Ett gym är ofta en väldigt bra plats för träning av många olika slag. Men det är inte alla som här lätt åtkomst till ett gym. Och när närmsta gym ligger 20 minuter från hemmet är det inte lika ofta man lyckas ta sig dit. Det enklaste lösningen kan då vara att helt enkelt bygga ett eget gym hemma.

Har man turen att kunna avvara ett hel rum till hemmagymmet är detta något man absolut borde överväga. Det kommer skapa de allra bästa förutsättningarna för ens träning. Men även om man bara kan nyttja en del av en rum kan man fortfarande skapa bra resultat med lite planering och arbete.

Något ett hemmagym kommer vara i behov av är bra ventilation. Detta behov är större än vanliga rum vilket betyder att man mest troligt kommer behöva förbättra den existerande ventilationen.

När det kommer till utrustningen beror allt på vad exakt man söker träna. Att planera för både konditions- och styrketräning i någon utsträckning är att föredra. Några av de mest flexibla redskapen är handlar och skivstänger med fria vikter. Genom att köpa en rad olika vikter kan man lätt anpassa vikten efter vilka muskler man vill träna. Gymkompaniet säljer en rad olika viktskivor man kan få användning för.

Vill man träna kondition är något som ett löpband eller en träningscykel några av de enklaste valen. Om priset är viktigt är det oftast enklare att hitta en billig men bra cykel än ett löpband. Men det går ju även att träna kondition genom aerobics eller liknande och då behöver man ju ingen dyr maskin överhuvudtaget.

Det kan också vara smart att köpa några golvmattor som skyddar golvet under från skador om man skulle råka tappa vikterna man håller på med. Sätt gärna in en tv i rummet också. Lite underhållning medan man tränar kan få tiden att flyga förbi.